dinsdag 30 juni 2015

Ispanak yemeği (spinazie met rijst)

Een simpel, snel en gezond gerecht. Ik maak dit meestal als ik laat thuis ben en het eten snel klaar moet zijn. Zo kan je toch binnen een korte tijd wat gezonds bereiden. Het gerecht is voor 2 personen.

Ingrediënten
400 gram spinazie
1 ui
1 turks theeglaasje rijst
1 el roomboter
halve el peperpuree
halve el tomatenpuree
zwarte peper
rode pepervlokken
zout


Het recept
1. Laat de (schone) gootsteen vollopen met water en doe hier de spinazie in. Alle zand en dergelijke zakt vanzelf naar de bodem.
2. Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui glazig. Doe hierna de halve el tomatenpuree en peperpuree erbij.

3. Doe de gewassen spinazie erbij en roer even om tot deze geslonken is. Doe er nu ook de rijst bij en 2 tot 3 Turkse theeglaasjes gekookt water. Dit is afhankelijk van hoe vochtig de spinazie was. Voeg ook het zout en peper toe. Het is klaar als de rijstkorrels zacht zijn.

Serveren met yoghurt.

Afiyet olsun!


Geen opmerkingen: