zaterdag 27 juni 2015

Romige kip met champignons en sperziebonen

Dit is een perfect gerecht voor een koolhydraatarm dieet, het zit boordevol vetten die makkelijk weg te eten zijn! Serveer dit gerecht met wat rijst.

Ingrediënten
roomboter/zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
1 ui
1 kipfilet
10 champignons
1 rode puntpaprika
500 gram sperziebonen (diepvries)
250 gram crème fraîche
zwarte peper
zout

Het recept
1. Verhit wat vetstof in een ruime pan en snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet en doe er 1 fijngesneden ui en 2 teentjes knoflook bij. Bak dit geheel. Snijd de champignon in grove stukken en bak deze ook mee als de kip bruin is.

2. Doe de sperziebonen en de fijngesneden rode puntpaprika ook in de pan. Voeg zout en een ruime hoeveelheid zwarte peper toe. Bak dit tot de groenten gaar zijn.
3. Doe er een laagje gekookt water bij en 1,5 beker crème fraîche (250 gram).

Eet smakelijk!