donderdag 16 juli 2015

Kısır (zomertip!)

Tijdens deze warme en benauwde dagen heb ik vaak geen trek in warme maaltijden. Het voelt dan alsof mijn lichaam er oververhit van raakt en moeite heeft om de warmte af te voeren.

Een perfect gerecht voor deze dagen is kisir. Kisir wordt gemaakt van bulgur. Dit recept is genoeg voor ongeveer 6 personen. Één van de ingrediënten in dit recept is ei, ik ben het buiten onze familie eigenlijk nooit tegengekomen bij andere Turkse families.

Ingrediënten
3 eieren
zonnebloemolie
8 Turkse theeglaasjes bulgur (köftelik bulgur)
600 ml gekookt water
2/3 bosuitjes
bosje platte peterselie
2 uien
2 el tomatenpuree
2 el peperpuree
3 tl pul biber
3 tl komijn
citroen
Nar ekşisi
zout

Het recept
1. Doe een laagje zonnebloemolie in een steelpannetje, breek de 3 eieren hierin en verhit dit geheel goed.


2. Doe 8 Turkse theeglaasjes in een grote kom, giet hier het hete water bij, meng het geheel en doe er een deksel op.




3. Snijd de bosuitjes en peterselie fijn. 

4. Snijd de uien in stukjes en doe dit bij de bulgur. 

5. Doe de 2 el tomaten- en peperpuree ook bij de bulgur.
6. Voeg de eieren, kruiden en het zout toe. 

7 . Meng dit geheel goed door elkaar. Serveren met citroen en nar ekşisi.


Afiyet olsun!






Geen opmerkingen: