vrijdag 26 juni 2015

Romige groene aspergesoep


Romige groene aspergesoep
Het asperge-tijdperk zit er weer bijna op, daarmee is dit recept wat aan de late kant, maar zeker een aanrader voor volgend jaar! Deze soep stond hier de afgelopen week zeker minstens één keer op tafel. Hij is lekker en gezond, hier dus een echt blijvertje! Groene asperges kosten per pond ongeveer €3,50-5,00 in de supermarkt, op de markt kan je ze vaak goedkoper krijgen. Zeker op de Ten Katemarkt (Kinkerstraat) kan je een bosje asperges krijgen voor 1/2 euro.

Groene asperges hoeven niet geschild te worden, in tegenstelling tot witte asperges en ze zijn gezonder! Je moet alleen even de onderkant van de asperges eraf halen.

Het recept

Ingrediënten
3 uien
3 teentjes knoflook
500 gram asperges (voor het afbreken)
1,5 el roomboter
200 ml slagroom
1,5 l gekookt water
zwarte peper
zout

1. Snijd de uien en knoflookteentjes in stukjes en bak ze in de roomboter.












2. Haal de onderkant van de asperges er met de hand af.






3. Snijd de asperges in stukjes en doe ze in de pan. Bak ze 2 minuten mee.
4. Voeg 1,5 liter gekookt water toe. Voeg ruim zout en zwarte peper toe. Kook de soep 20/25 minuten, tot de asperges gaar zijn.
5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg 200 ml slagroom toe.
6. Serveer met gedroogde munt en rode pepervlokken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: