vrijdag 31 juli 2015

Turkse köfte makkelijk recept

Een makkelijk recept om Turkse köfte te maken zonder troep, kant-en-klare kruidenmixen in Turkse winkels bevatten namelijk vaak E621/gistextract. Turkse köfte is qua manier van eten vergelijkbaar met döner, maar een stuk lekkerder en makkelijk om thuis te maken! Voor het brood in deze köfte is de voorkeur oud brood en zo hoef je dit ook niet weg te gooien.

Onderstaande ingrediënten zijn richtlijnen, naar wens kan je het pittiger/minder pittig maken. Het is aan te bevelen om eerst 1 köfte te bakken in de pan en even te proeven. Zo kan je altijd nog meer kruiden toevoegen.

Ingrediënten
1 kilo half-om-halfgehakt (rund-lam)
7 sneetjes brood (zonder korstjes)
2 eieren
6 teentjes knoflook
handje platte peterselie
3 dessertlepels zout
2 dessertlepels komijn
1/2 dessert lepels pul biber
3 dessert lepels zwarte peper


Het recept
1. Doe het brood in een keukenmachine en maal het brood fijn.
2. Doe de teentjes knoflook erbij en hak deze ook fijn (kan ook met een knoflookpers).
3. Doe dit in een grote kom met de overige ingrediënten en meng het met je handen tot een geheel.
4. Rol hier kleine balletjes van en druk ze vervolgens plat tussen je handpalmen.
5. Bak ze in een grillpan mooi bruin aan beide kanten.